Sluiten

Digital Prototyping

Met Digital Prototyping kunt u vroegtijdig fouten en gebreken in uw prototype ontdekken. Ruim voor het productieproces en u heeft hierdoor geen fysieke prototypes meer nodig.

Wat is Digital Prototyping en hoe gaat het in zijn werk?

Digital Prototyping is kort gezegd het virtueel produceren van een prototype.
Met de Autodesk Industry Collection for Product Design beschikt u over alle tools om uw toekomstig product te ontwerpen, simuleren en visualiseren nog voor productie. De basis van dit prototype wordt gemaakt in de Autodesk Inventor software, deze 3D ontwerpsoftware voor werktuigbouwkundigen beschikt over de Digital Prototyping-technologie samen met geïntegreerde analysetools. Hierdoor kunnen verschillende ontwerpscenario's met elkaar vergeleken worden en door diverse testen kunt u gefundeerde keuzes maken over materiaaltypes, machineonderdelen of productonderdelen.

Enkele voordelen van Digital Protoyping:

  • Verhoging van de productkwaliteit
  • Verlaging van de onderhoudskosten
  • Terugdringen aantal fysieke prototypes
  • Daling van het totaal aantal gebruikt materiaal
  • Meer innovatie mogelijkheden

Verandering van het werkproces

De komst van Digital Prototyping verandert het werkproces fundamenteel. De focus ligt meer en meer op het ontwerpproces in plaats van het productieproces. Uiteindelijk heeft het veranderen van het traditionele werkproces veel voordelen, maar om uw prestaties op korte termijn op het gewenste pijl te houden kan Itannex u ondersteunen bij de verandering van uw werkproces. Dit zal namelijk niet alleen gevolgen hebben voor de ontwerp en productieafdeling, maar ook voor bijvoorbeeld de sales en marketing afdeling zal het een positieve impact hebben.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Digital Prototyping bij uw bedrijf? Vraag dan snel het informatiepakket aan en leer meer over deze nieuwe manier van ontwerpen, testen, produceren en beheren van uw product!

Het productproces van een bureaustoel:

Digital Prototyping Workflow