Sluiten

Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Vijf redenen waarom u Vault met Inventor moet gebruiken…Zelfs als u de enige ontwerper bent.

31.08.2016 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Er zijn twee soorten mensen in deze wereld. Degenen die duizenden ongelezen e-mails in hun inbox hebben en degenen die er vrijwel geen hebben. Als u zich onder de eerste groep schaart en obsessieve organisatie zit niet in uw DNA, dan is een single user Vault setup voor u de moeite waard om eens naar te kijken. Zelfs als u zich onder de laatste categorie mensen schaalt vindt u Vault waarschijnlijk ook een interessant product. Laten wij eens kijken waarom…

Verplaatsen of hernoemen van bestanden

Integratie Vault met Inventor
PDM-systemen (Product Data Management) zijn over het algemeen ontworpen om een soortgelijke ‘usability’ te bieden aan Windows Explorer, met als extra voordeel dat u bij wijzigingen niet gelijk bestanden beschadigd of verliest. Dus u kunt, net zoals u gewend bent in Windows Explorer, een bestand of folder slepen en verplaatsen binnen het systeem zonder u zorgen te hoeven maken over wat er een volgende keer gebeurt wanneer u dit of een ander bestand weer opent.

En met Vault kunt u bestanden hernoemen zoals u ook zou doen in Windows Explorer. Het verschil is dat de software ervoor zorgt dat alle links intact blijven. U kunt ook naamgevingen toepassen op complete batches van bestanden. Dit is vooral handig bij het kopiëren van een ontwerp of het werken aan een project dat honderden of duizenden bestanden bevat.

Ontwerpen kopiëren

Een van de meeste krachtige tools van Vault is de mogelijkheid om in een enkele stap het hergebruiken van ontwerpen te vereenvoudigen.  Zodra u de top-level assembly selecteert wordt elk bestand waarnaar in de assembly wordt verwezen geïdentificeerd en opgenomen in het kopieerproces. Van daaruit kunt u kiezen welke bestanden u wilt kopiëren, hergebruiken, of verwijderen uit het nieuwe project om vervolgens een schema te definiëren voor het hernoemen van de gekopieerde bestanden.

Tracking

Aangezien in Vault de relaties tussen bestanden worden gevolgd kunt u overal zien waar een onderdeel of subassembly is gebruikt. Het werkt ook in de tegenovergestelde richting, zodat u elk bestand kunt zien dat gebruikt wordt door een onderdeel of assembly.

Versiebeheer

Versiebeheer geeft u de mogelijkheid om alle wijzigingen bij te houden die u tijdens de ontwerpfase van het product maakt, met behoudt van dezelfde bestandsnaam. Het registreert het wie, wat en wanneer achter elke verandering. Het verstrekt de traceerbaarheid en context voor iedere update aan het ontwerp. U weet altijd welk ontwerp de laatste versie is. In combinatie met de check-out/check-in mogelijkheden, voorkomt versiebeheer ontwikkelingsconflicten wanneer meerdere engineers een bijdrage leveren aan dezelfde projectbestanden.

Metadata

Vault is ook een uitstekende manier om te indexeren, te zoeken en Inventor iProperties te wijzigen. Deze tools kunnen zowel worden gebruikt bij het opsporen van wat u zoekt alsmede het in één keer bewerken van een bestand of een hele serie bestanden. En het is niet beperkt tot alleen de standaard iProperties; u kunt ook via ‘administrator settings’ aangepaste eigenschappen opnemen.

Dus zelfs als u alleen ontwerpt is er ongetwijfeld een reden om gebruik te maken van Vault. Vault wordt geleverd bij iedere licentie van Inventor.