Sluiten

Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

AutoCAD Inventor Roadshow een groot succes

10.04.2017 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Donderdag 6 april was Itannex de eerste die de nieuwe mogelijkheden van de 2018 software van Autodesk presenteerde tijdens onze Roadshow in Apeldoorn.

Het debuut was deze keer voorbehouden aan onze Manufacturing marktgroep. Bedrijven als Colpro, Hoekman Shipbuilding, Howden Thomassen Compressors en Swisslog Egotrans waren aanwezig.  Er werden baanbrekende en innovatieve toepassingen met Autodesk Vault, Fusion 360 en Inventor getoond. Natuurlijk was er ook ruimte gereserveerd voor nog altijd Autodesk’s meest gebruikte product AutoCAD, dat ook haar 2018-versie lanceerde.

IMG_2400

The Future of Making Things

The Future Of Making Things. We horen het steeds vaker: De toekomst van het fabriceren van “dingen”. Of zoals Autodesk zelf zegt: “We make anything”. Daar waar we gisteren software gebruikten voor het berekenen van de dikte van een buis van het frame van een fiets, gebruiken we vandaag software voor het ontwerpen van een zo efficiënt en lichtgewicht mogelijk frame van zo’n fiets. Generative Design noemen we dat. Deze ontwerpen kunnen alleen maar met een 3d-printer gefabriceerd worden. Dat is iets wat voor veel innovatieve ontwerpen geldt: alleen te realiseren met een 3d-printer. Een partij als Canon loopt in deze overigens voorop met haar state-of-art printing technologie.

Inventor

Inventor, de 3D werktuigbouwkundige ontwerpapplicatie van Autodesk, heeft nu effectieve hulpmiddelen voor samenwerking met andersoortige industrieën en softwareaanbieders. En zo hoor het ook: samenwerking is het nieuwe credo voor de toekomst en dan mag je je ogen niet sluiten voor andere markten en partijen. Daarnaast is er een nieuwe directe interface naar Revit, wereldwijd marktleider voor bouwkundig ontwerpen.

Erg opvallend in de nieuwe Inventor is de zogenaamde “backward compatibility”, wat het mogelijk maakt om geruisloos uit te wisselen tussen Inventor 2017 en Inventor 2018 dataformaten. Dát is nou Collaboration in optima forma!

Enkele reacties van de aanwezigen over deze roadshow:

"De nieuwe functies zijn nu duidelijk, hierdoor ga ik sneller over naar een nieuwe versie" - Henk Hartman, Hoekman Shipbuilding
"Ik vond het erg leerzaam, er werden veel nieuwe mogelijkheden getoond die potentie hebben voor ons werk" - Luc Schenkeveld van Howden Thomassen Compressors

What's new trainingen

Itannex organiseert in de maanden mei en juni diverse upgrade trainingen voor Inventor en Autocad. Neem contact op voor meer informatie en laat u verrassen!

Neem contact op

   Bevestig de captcha


The Inventor Experience next