Sluiten

Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Innovatieseminar Itannex goed bezocht

5.12.2016 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Autodesk en Canon over de laatste technologische ontwikkelingen tijdens het innovatieseminar van Itannex

Innovatieseminar 30 November

Woensdag 30 november vond het innovatieseminar ‘De toekomst van de industrie’ plaats bij Itannex Zuid-West in Hardinxveld-Giessendam.

Tijdens presentaties van Werner Degraeve en Peter de Strijker van Autodesk en Dennis Lieffering van Canon is er uitgebreid stilgestaan bij de voordelen van generative CAD design, de overgang van massa productie naar massa personalisatie, de disruptieve effecten en de verschillende 3D printtechnieken.

Werner Degraeve, Sales Manager bij Autodesk, ging tijdens zijn presentatie o.a. in op hoe traditionele productieprocessen veranderen. Innovatieve robots nemen het werk van mensen steeds meer over en zorgen voor nieuwe disruptieve ontwikkelingen. Daarnaast stond Werner stil bij Generative Design, Productintelligentie en de hedendaagse eisen die consumenten stellen aan nieuwe producten. Om de concurrentie een stap voor te blijven is het volgens Werner belangrijk om (1) te leren van voorlopers in de industrie, (2) nieuwe projecten middels pilots te testen en (3) een duidelijke strategie neer te zetten die gericht is op innovatie en nieuwe initiatieven.

Peter de Strijker, Technical Sales Specialist Manufacturing bij Autodesk, ging tijdens zijn presentatie meer in op de techniek achter de innovaties. Peter behandelde de workflows van Inventor, Configurator 360 en de VR en rendering mogelijkheden die Autodesk biedt in de vorm van A360 Cloud.

Tenslotte toonde Dennis Lieffering, Customer Marketeer 3D Printing bij Canon, de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D-print technieken. Uit zijn verhaal werd duidelijk dat 3D-printing een vooraanstaande rol gaat spelen in de nabije toekomst van de industrie. Door middel van nieuwste technologieën is het hedendaags al mogelijk producten te printen die een standaard productiemachine nooit zo kunnen maken.